Madickens utrustning

Tänkte visa er Madickens utrustning! Tror att andra lufthästbloggar har gjor detta också, men kommer inte på vilken jag såg detta hos men men hoppas ok att jag gör det också :)

Sadel:
Hoppning/skogsridning


Dressyr:

Benskydd: (används i hoppning, dressyr och skogsridning)


Träns:
Används i dressyr och skogsridning. Ibland hoppning


Schabrak:

Tävling
(har mer tävlingsscgabrak men detta används mest)


Dressyr:
Just nu har vi bara ett då jag precis köpt dressyrsadel


Hoppning/skogen¨



Kommer mer nån annan dag :)

Läsarfråga

Har ni fått sommarlov än? :)

Dagens ridpass :)

Dunder: Dressyrpass. Han var faktist ganska lugn idag, dock väääldigt pigg haha :) Men jag är jätte nöjd, körde inte så hårt. Imorgon ska han ridas i skogen :)

Madicken: Promenad. Hade skrivit in det på schemat då det fick bli det igen. Vi gick lite i skogen och myste :) Imorgon ska jag rida dressyr i skogen :D
H

Dålig uppdatering :(

Förlåt!! Har inte haft någon tid över alls, men när jag får sommarlov så ska jag försök uppdatera bloggen mycket :) Jag ska till en kompis nu, så jag rider Madicken och Dunder ikväll. Bloggar då. Kolla på Madickens schema om ni bläddrar ner lite så ser ni vad jag ska göra :)


Dunder <33

Konditionsträning!

Gick super bra med Madicken idag. Trava hela tiden en runda på ca 2 km! Så jag är väldigt nöjd, tänkte att vi skulle ha konditionsträning 1 dag i veckam, hon behöver få upp kondisen lite:)
Förlåt för dålig uppdatering idag, kommer bättra mig så fort jag har någon tid över!!

//Hjerpe

Veckan

Det såklart bli ändringar, gör bara ett sådant här schema åt Madicken. Eftersom jag nyss fick Dunder så ska vi mest bara ha kul, rida i skogen och sånt :)

Madicken:


MÅNDAG: Konditionsträning skogen
TISDAG: Promenad
Onsdag: Dressyr i skogen
Torsdag: Dressyr
Fredag: Vila
Lördag: Markarbete
Söndag: Busridning i skogen





Madicken - Promenad

H

Dressyr - Dunder

Idag red jag dressyr på Dunder. Han var lite överpigg ibörjan, men jag försökte mjuka upp honom osv genom att göra lite framdelsvändningar och skänkelvkiningar. Han blev faktist väldigt fin i slutet! Dock så gjorde hann ju sina bocksprång och busade som vanligt haha ;)


Hann rida ändå :D

Skriver om ridpasset snart, hann bara rida Dunder, Madicken gick jag en promenad med!

//hjerpe stall

Vila idag

Madicken och Dunder får vila idag. Jag är borta hela dagen idag igen.. :/ Men dom får en välförtjänt vila iaf, dom var duktiga igår :D

Bloggar om jag hinner ikväll
/Hjerpe Stall

Madicken dressyr lördag

Toppen gick det verkligen!! Hon var såå fin, lyssnade jätte bra. Stolt ägare :)

Travade ganska mycket, vi gjorde en övning när vi red på en volt, trava 10 steg, sedan skritt 3 steg, trav 10 steg, skritt 3 steg osv. Gjorde även lite skänkelvikningar.
I slutet så tänkte jag att vi skulle ha lite kul, så vi hoppade över 3 ganska breda buskar. Det blir lite svårt att förklara, så visar er här:


Detta hade Madicken på sig:


Hade ju dressyrsadel, men det gick bra när vi hoppade över buskarna i slutet ändå XD


Dunder hoppträning lördag

Första hoppträningen, haha vad ska man säga .. Gick inte så jätte bra. Han hoppade verkligen jätte fint, men vi missförstod varann ibland. Speciellt när vi skulle hoppa hindret på ca 110 cm. Han klarar det hindret utan problem då han har tävlat 120 cm. Men jag kände mig inte riktigt säker, så det blev som det blev. Men sänkte hindret typ 3 cm och då kom vi över :)

Jag är JÄTTE NÖJD ändå.. för detta var tredjeridpasset på Dunder, första gången vi hoppade tillsammans. Jag tänkte att vi bara skulle ha kul, och det hade vi verkligen :) Knasponny ;)

Detta hade han på sig: (stackars killen fick ha Madickens rosa schabrak hehe)



Fråga

Frågade Neiwada om jag också fick fråga denna frågan, har inte fått svar än, men jag är lite busig och ställer den ändå :) Idé av www.stallneiwada.blogg.se

VILKEN AV MINA PONNYS TYCKER DU BÄST OM?

Madicken             eller            Dunder

           

Hoppträning ikväll

Ska hoppträna med Dunder idag, kanske Madciken också. Dock hoppade jag med henne igår, men det var bara några skutt :)

Bloggar ganska sent ikväll sen, förlåt för dålig uppdatering idag, vart borta!

Tävlingar

Gjorde ett inlägg och sprade det i utkast, skrev ner vilka tävlingar jag är anmäld till. Skulle väl glömma bort det annars haha! :)

Funderar på att anmäla Dunder till Rosgårdens horse show, vi får se. Lutar åt att det blir det, för tävlingen är flyttad till 30 juni, så då får ju vi ännu mer tid på att lära känna varandra. Har inte bestämt mig än, men kanske :)
 
Min FINA Dunder <33333333333


Transport outfit

Detta hade Madicken och Dunder på sig när vi åkte till träningen idag: (skulle tränat dunder, men hann inte somsagt)

Madicken:


Dunders: (samma som när han kom)

Tränat

Idag har jag tränat för tränare med Madicken. Hahah tro det eller ej, men jag ramla av ;) Tappa balansen. Skuttade iaf över lite små hinder med Madicken. Hon hoppade bra, men kunde gått mycket bättre. Så är lång ifrån nöjd, men det kan ju inte alltid gå bra. Min lilla Madicken är bäst ändå <3 :)

Dunder fick vila, hann tyvärr inte rida... :(

Madicken - vila

Madicken fick vila idag istället för imorgon, hinner inte rida idag. Men pysslade om henne ett tag, ryktade länge osv
H

Pigg Dunder!!

Idag red jag första "riktiga" passet på Dunder. Började med att skritta en ganska lång stund utomhus. Han var väldigt nyfiken och kolla väldigt :) Sen gick jag till ängen och tänkte rida ett dressyr pass. Han blev väldigt pigg och stark haha!
I traven höll han på att hoppa och fjanta sig, men det var bara kul ju! Galoppen då, pigg gånger tusen.

Men jag är ändå nöjd, första ridpasset på Dunder. Han är en pigg och svårriden ponny, men såklart så testade han mig överdirvet mycket idag ;)

Detta hade han på sig:


Får ser om jag hinner rida idag

Tidsinställt. Snäll jag är som fixar det va? Bara så att ni ska ha något att läsa :)
Idag ska jag först ev va med en kompis, sedan ska jag på en sak med klassen. Kanske avsöljar imorgon vad jag var på ;)

Så som ni ser vet jag inte om jag hinner rida mina hästar idag, om jag inte hinner så får dom vila idag
. Madicken ska ju egentligen vila imorn, men det blir ev idag ist :)


Min nya pålle kom idag

Dunder anlände sent idag runt kl 8. Varför får ni läsa i inlägget under. Det var en väldigt nyfiken ponny som kom ut ur transporten, men ändå väldigt lung. Han är ju van att vara på nya platser eftersom han tävlat så mycket. Jag tog in honom i stallet och ställde honom på stallgången, jag hade tagit in Madicken också så att dom fick se varann och hälsa lite. Det gick jätte bra och om några dagar ska jag släppa dom i samma hage :)

Detta hde Dunder på sig när han kom:

Terränghoppning

Dålig uppdatering idag, förlåt =)
Har vart borta hela dagen, hann inte rida Madicken imorse, jag försov mig haha. Och när jag kom hem var jag tvungen att plugga lite.
Men jag gick ner till stallet vid halv 8.
Idag så skulle jag ju hoppa med Madicken, så vi hoppade i skogen. Över lite stenar, stubbar, träd osv. Det gick jätte bra och Madicken tyckte det var jätte kul.

Jag försökte ha en lung galopp hela tiden, hon lyssnade på det även fast hon ville galoppera snabbar haha! Piggis ponny :D

Idag kom Dunder också, skriver om honom i nästa inlägg.
/Hjerpe Stall

Madicken

Jag har funderat hur länge som helst nu hur det blir med Madicken. Men jag vill inte sälja henne, alltså detta låter säkert sjukt konstigt då men Madicken känns som en riktigt ponny för mig. Utan henne, ingen Hjerpe Stall :/

Så jag kommer ha kvar henne, men hon ska ut på foder/säljas NÅN GÅNG iaf..

H klickbara bilder!

TIDSINSTÄLLT.

Imorgon anländer DunBeliveAble

Imorgon kommer min nya ponny Dunder! Är ju ledig imorgon, men kommer hoppa Madicken först på morgonen, sen ska jag till stallet IRL. Så runt kl 6 nån gång på kvällen så kommer Dunder. Anledningen till att han inte kommer på morgonen är för att jag inte vill lämna honom ensam på ett nytt ställe en hel dag, man vet ju inte vad han hittar på haha ;)

Han kommer få gå i en egen hage imorgon, men så småningom, när han och Madicken lär känna varandra så ska dom gå i samma hage (valack) Jag kommer nog gå en liten promenad när han kommer då han åkt väldigt långt, ca 4 timmar.
 MIN NYA STJÄRNA!

 ps. fixar något tidsinställt imorgon under dagen, ang Madicken.

Barbacka

Idag red jag ut på en mysig skogstur barbacka med min lilla Madicken <3 Jag tänkte att vi skulle hitta någon ny ridväg idag och det gjorde vi faktist :) En jätte mysig dessutom. Så vi red liten på den.

Det började med en ganska brant backe, jätte bra träning ju. På stigen där uppe var det på vissa ställen ganska stora rötter som vi hoppade över också :)

Jag hade på mig:
1345




Heeeej :)

Tänkte bara skriva att ni måste bli bättre på att kommentera om ni vill att jag ska fortsätta uppdatera med 3-4 inlägg om dagen. inge roligt att blogga när ni inte kommenterar lika bra som förut juuu :(

Ska duscha nu för ska iväg och fotograferas, rider Madicken ikväll! En skogstur blir det.

Välkommen

Köpte Dunder ändå! Så på onsdag rullar det in en transport till Hjerpe Stall med Dunder <3 Kommer bli såå bra!!
 (google bild, mejla om jag ska ta bort den )

DunBelieveAble "Dunder"
Född: 2005

Dunder är en riktig tävlingsponny. Hoppar nästan allt! Han har tävlat internationellt bla i Dannmark. Dunder gillar även att bli riden i skogen. Han är väldigt pigg, stark och kan ibland bli lite het så man måste visa vem som bestämmer.


Vill ni ha mer bilder? Finns. Visst är han fin? :D

Rosgårdens horse show

Jag och Madicken ska vara med i rosgårdens horse show igen! Super kul ju :) Vi ska hoppa klass 2, 1 meter. Tävlingen är den 20 juni, om ni inte anmält er så tycker jag verkligen att ni ska göra det, www.rosgard.blogg.se !

//Hjerpe

Dagens ridpass :)

Gick super idag!
Red somsagt dressyr i paddocken. Mycket tempoväxlingar, tränade på kort trav och lång trav. Hon klarade det galant. I vänster varv när vi galopperade försökte jag få henne väldigt samlad osv :)

 hur ska jag klara mig utan Madicken när hon flyttar? åhh vet inte ens om jag vill sälja henne längre :(

haha snacka om att jag har fäst mig i denna ponnyn, men inte så konstigt egentligen. Om 4 dagar har jag ägt Madicken i 1 år :D Det är sant!!
Detta hade hon på sig idag:

Mot Madicken

Ska till stallet nu, blir ett dressyrpass på Madicken. Bloggar ikväll!

Ny header!

Fixade den jätte snabbt. Orkade inte ha kvar min andra, bloggen blev så grå och tråkig då :/ Men denna får duga ett tag. Dock är den väääldigt enkel men jajaja ;)
Om ni inte ser den tryck 45!


Dunder/Dressyr

Idag har jag provridit Dunder. Jag skulle egentligen ridit dressyr i paddocken, men det var jätte blött, så jag blev också jätte blöt. Jag red i skogen/grusvägen i stället. Han var väldigt pigg, och lite stark ibland så man fick verkligen visa vem som bestämde haha :) Jag ska provrida honom snart igen. Jag har verkligen fastnat för denna ponny.
Om jag köpere honom så ska jag skriva ett inlägg med massa info om honom, han har bla tävlat internationellt :)

Madicken skulle jag somsagt rida ett hårt dressyrpass, men det fick bli ett lätt pass. Pga att jag var tvungen att rida i ridhuset (garaget :p) Där var det lite liten plats idag så jag red ett kort pass, mest för att hon skulle få röra på sig ;)

Dunder:


Käka, sen stallet!

Nu ska jag äta, sen ska jag till stallet. Har inte hunnit det än :S Ska ju rida Dunder idag !!


/Hjerpe

Söndag

Tänkte skriva upp vad jag ska göra med Madicken idag och under veckan :)

Söndag (idag) : Hårt dressyrpass


Måndag: Lite lättare dressyr
Tisdag: Skogen
Onsdag: Hoppning (är ledig då, röddag)
Torsdag: Skogen
Fredag: Vila
Lördag: Dressyr el hoppträning
Söndag: Dressyr el hoppträning

Så ser veckan ut för Madicken.

När får ni skolavslutning? Jag får den 15:onde juni!


Inställt...

Ska inte iväg och kolla på ponnyn jag skrev i förra inlägget, ägaren ångrade sig och ska inte sälja honom. Jaja, men hon tipsade mig om en ponny som hette Dunder och skickade lite bilder på honom, och guud vilken ponny! Provridning bokad :)

Ni får se en liten bild på Dunder.... ;)

Hmmm

Jag ska iväg och kolla på en PROBLEMHÄST imorgon. Ägaren sa att den var helt galen i ridning osv, men lung på marken (ryktning osv) Jag letar ju efter en d-ponny, och denna verkar intressent. Jag tror jag kan klara att få ordning på denna ponnyn.
I ridningen var det över het, stark, rädd för massa saker. Dock så ska den enligt ägaren vara ordentligt inriden av vuxen rutinerad ryttare, så det måste hänt något efter det. Hmmm vi får se, ni får veta hur det blir imorgon ikväll. Spännande va?! :D



Google bild (mejla om jag ska ta bort den)

Dagens ridpass :)

Det hade gått jätte bra för "J" (min kusin) som passade Madicken! Var skönt att höra :)  Jag red ut med henne och hennes häst Diana idag. MYYYYSIGT. Vi red ett varv på banan också (det är som en travbana, fast mke mindre) och där blev dom väldigt pigga!! Vi skulle trava men dom försökte galoppera hela tiden haha!

Vi hoppade också över en liten stock, det gick väldigt bra idaG. Nu börjar hårdträningen inför SM :D
Detta hade vi på oss:




Hemma!

Nu är jag hemma, har haft toppen bra men skönt att komma hem:) Madicken kommer imorgon, så bloggar då.


RSS 2.0